För dig som mekar med din MC-hoj

De flesta som tycker om att åka hoj tycker även det är intressant hur allting fungerar, och skruvar och mekar gärna lite med hojen själva. För att kunna meka med din motorcykel behövs viss utrustning och verktyg. Har du en hoj har du oftast redan ett garage.

Om du även är typen som gillar att meka och har råd med en MC har du antagligen i alla fall en liten samling verktyg som kan hjälpa. Klicka dig vidare här för att beställa utrustning och verktyg för att meka med din MC.

Vilken utrustning behövs

När du ska meka med en motorcykel hade de flesta antagligen rekommenderat en MC-lyft, fast det är såklart inte obligatoriskt. Det viktigaste är att ha en ordentlig verktygssats som tillåter dig att lossa och fästa alla fästelement på din hoj så du kommer åt alla komponenter.

Skyddsutrustning för mekande är också viktigt för att inte skada sig. Risken att skada dig när du mekar med din motorcykel är mindre än om det var en bil. Men den är ändå relativt hög. Skyddsutrustning behöver vara ordentlig och helst ha någon slags certifikat för att säkerställa att utrustningen faktiskt kan hålla dig säker om olyckan skulle vara framme.