Campa i Europa

Att bo på hotell är bekvämt och smidigt på alla vis, men det kostar en hel del och vill du lägga dina pengar på annat än boende är camping ett vettigt alternativ.

Det forna Östeuropa har fortfarande ett prisläge som gynnar svenska MC-förare. Det går att hitta billig övernattning i Polen, Tjeckien och Ungern, och billigast är det i Slovakien. Väljer du däremot Centraleuropa så blir prisläget ett annat. Du kan hitta rum för 500 – 700 kr per natt men i storstäderna får du räkna med 1 000 kr för en övernattning.

Vad kostar det att campa då?

En plats på en camping för ett tält, två personer med el och dusch kostar 150 till 250 kr natten. Om du skaffar det internationella campingkortet CCI så slipper du lämna i från dig ditt pass vid incheckning på campingplatsen. Vildcamping i Europa är inte att rekommendera och är i många länder förbjudet. Det är dessutom besvärligare med toalettbestyr och matlagning.

I många storstäder i Europa finns det campingplatser centralt i staden och stämningen på en camping är ofta trivsam, och man kan lära känna nya människor på väg på semester. Satsa gärna på ett litet dyrare tält med ståhöjd. Merkostnaden spar man snart in om man väljer camping framför hotell och vandrarhem. Ståhöjden gör det mycket enklare att klä på och av sig. Tänk på att packa campingutrustningen säkert. Inga lösa snören och remmar. Ett tvärstopp i bakhjulet i 130 km/h kan bli slutet på semestern.