Rengöring av motorcykel

Det är inte bara vi människor som mår bra av att vårda vårt yttre. Även fordon som motorcyklar och bilar behöver då och då skrubbas och piffas upp. Rengöring av din motorcykel behöver inte vara en tidskrävande aktivitet. Det är bättre att göra till vana att rengöra hojen regelbundet, då går det också snabbare vid varje tillfälle. En sak att tänka på är att rengöra på ett skonsamt sätt. Undvik exempelvis högtryckstvätt och avfettande rengöringsprodukter, detta kan skada din motorcykel. Använd endast produkter som är avsedda för ändamålet. Det finns ett mycket större utbud av rengöringsprodukter för bil än vad som finns för motorcyklar men det gör inget eftersom de flesta produkter som säljs för bilar också går att använda till motorcyklar.

Företaget Mekanika har ett bra utbud av produkter för rengöring av motorfordon. Produkterna marknadsförs till bil men fungerar precis lika bra för rengöring av motorcykel. Ta en titt på deras hemsida för att se vad de erbjuder inom fordonsvård. Till exempel är 3M Car Wash Soap en bra produkt för att spola av hojen då och då. Det är ett effektivt, djuprengörande och skonsamt bilschampo som passar sig för lackerade och vaxade ytor.

Det finns även produkter som du kan använda för att rengöra och skydda däcken på motorcykeln. En bra produkt för att få din motorcykel att se ut som ny igen är 3M Scratch Remover. Genom en professionell rekonditionering avlägsnas ytliga repor i lacken och återfår sin glans. Du kan även få olika produkter för vaxning och polish för de lackerade delarna på din motorcykel. Mekanika har även produkter från Sonax i sitt sortiment, som är ett mycket bra och välkänt märke för bilvård.